o blogu

Blog za dokono raspravljanje o paradoksima, misaonim pokusima i sličnim zabavama. Namijenjen je prvenstveno učenicima Gimnazije Franje Petrića iz Zadra, ali i ostali zainteresirani su dobro došli.

Za dobre komentare učenici mogu dobiti odličnu ocjenu iz zalaganja. Komentari mogu biti onoliko anonimni koliko želite. (Pritom nisu dopušteni neprimjereni nadimci, ili da se npr. potpišete imenom nekog školskog kolege.) Dobri komentari nisu samo odgovori, posebno ne samo ”točni” odgovori, nego i pitanja. Svakako su dobri komentari u kojima odgovarate na druge učeničke komentare. Komentirajte. 🙂

Budući da je kratica ”pimp” malo neugodna, sugeriram drugačiji naziv od milja: ”pimplanje”. Značenje te riječi, s Hrvatskog jezičnog portala:

pȉmplati
pȉmplati () nesvrš.prez. -ām, pril. sad. -ajūći, gl. im. -ānje〉
1. beskorisno i zadržavajući se gubiti vrijeme na nekom poslu, ne postizati željeni učinak; petljati, nespretno raditi
2. sport žarg. a. beskorisno driblati, zadržavati loptu (ob. u nogometu) b. igrati bez brojanja bodova; igrati bez jakih udaraca (stolni tenis i sl.)

Jedna misao o “o blogu

  1. Mada je jedno od značenja riječi ”pimplati”, kao što gore piše, ”igrati bez brojanja bodova”, radi motivacije učenici koji dobro komentiraju mogu dobiti odličnu ocjenu iz fizike u zalaganje (ako to žele). Za sad su odlične ocjene zaradili Sir i znalaoc. Ostali komentatori su blizu. 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s